Ang flytten pt.2

Posted in Okategoriserade

IMG_8486

Då jag fått väldigt mycket frågor både här i och utanför bloggen tänkte jag svara lite kort på de mest vanliga frågorna jag har fått!

När flyttar ni?

Denna fråga är väl kanske den mest naturliga, och Filip flyttar redan i augusti då deras säsong drar igång i mitten av augusti. Men han flyttar in med sin bror i hans brors lägenhet då vi inte får våran förrän i september. Jag flyttar dit tillsammans med honom till vår lägenhet såfort vi får tillgång till den. Vilket blir mellan 1-4 september!

Hur fick ni tag på lägenheten?

Något som är lite lyxigt med Filips hockey är väl att laget hjälper till med såna saker. Iallafall det lag han ska spela med nu i höst. Så de fixade två stycken åt Filip och hans bror, för att de ska kunna bo och leva där de ska spela! Otroligt skönt att inte behöva leta själv och stressa som man annars behöver göra, speciellt när det är en helt ny stad.

IMG_8485

Är det hyresrätt eller bostadsrätt?

Vi kommer bo i en hyresrätt då det är smidigast med vårt nya liv tillsammans, jag har ju ingen aning om vart vi kommer hamna nästa säsong. Vi vet bara ca 1 år framåt åt gången fr.o.m. nu. Men ska bli riktigt spännande att få uppleva detta med honom!

Hur stor är den/är det en etta eller tvåa?

Denna är oxå en väldigt naturlig fråga!! Men det är en tvåa, två rum + kök, på 58kvm som ligger centralt i staden. Samt 1km från hallen så blir perfekt i vinter för mig, bara kunna gå dit till hallen! Lyxigt att första lägenheten dessutom är rätt stor tycker jag.

Har ni köpt alla möbler än? Vart har ni köpt ifrån?

Vi har inte köpt allt än, vi tar med oss lite saker från vardera sovrum hemifrån för att lindra det ekonomiska lite. Men sånt vi har kvar nu är mer borden (matbord, vardagsrumsbord, avlastningsbord, tv-bänk) och det ska vi göra första lördagen när vi flyttat in! Det vi köpt är främst från Ikea men även småplock från andra butiker som har liknande priser.

IMG_8483

Hur ska ni fördela ekonomin/ska ni ha gemensam eller delad?

Vi har ju då båda gått ekonomi/juridik på gymnasiet så båda har väldigt bra koll känner vi. Det enda vi har gemensamt är maten och utgifter för lägenheten som hyran, värme, el, bredband osv. Sen har vi delad ekonomi på saker till oss själva, t.ex. om jag vill ha en tröja eller ny mascara.

Jättekul att ni engagerar er så mycket och frågar, tycker det är superroligt att sitta och svara på allt!!