Selena Gomez

Posted in Ångest/Depression, Let's Talk

IMG_2481

”In 2014, this stage was actually the first time that I was authentically 100 percent honest with you,”

”I think it’s safe to say that a lot of you know a lot of my life whether I liked it or not and I had to stop. Because I had everything, and I was absolutely broken. And I kept it together and I swore I would never let you down, but I kept it too much together to where I let myself down. I’m not trying to get validation, nor do I need it anymore.”

”If you are broken, you don’t have to stay broken.” – Selena Gomez

Som ni alla säkert redan hört om så gick Selena Gomez ut med att hon drabbats av en utmattningsdepression nu i höstas. Citatet ovan är från hennes tal som gått viralt från AMA’s. If you are broken, you don’t have to stay broken. Några ord som jag tycker att alla borde ta åt sig.

Det fina med allt det här är att Selena vågar visa att vemsomhelst kan gå in i väggen. Och speciellt när man gör som hon gjorde, höll det inne och gjorde saker för alla andra. Inte henne själv. Det är lite den pressen som gör att många går in i väggen. Man försöker vara alla till lags och väljer deras lycka före ens egna.

Men det är tack vare personer som Selena som vågar prata om det som det blir bättre för alla andra. Nu kommer säkert hundra tusentals unga tjejer våga prata om sin psykiska ohälsa och försöka göra något åt det. Nu kommer säkert hundra unga tjejer överväga beslutet att ta sitt liv. För deras största idol berättade precis att det är okej att må som de gör, för det blir bättre. Och även om deras föräldrar säger det varje dag, är det annorlunda att höra det från någon annan. Någon med sån pondus som Selena Gomez.

Se klippet här