Senaste dygnet

Posted in Okategoriserade

Vad hände egentligen igår?

Jo jag blev ju tvungen att sjukanmäla mig från jobbet då jag hade så fruktansvärt ont i magen. Låg och gick dubbelvikt av smärtan. Som jag antog var ett magsår som brustit då jag haft problem med magkatarr eller att jag hade en cysta. Men det absolut sista jag antog det var, var blindtarmsinflammation. För jag hade inte ont där man skulle enligt alla hemsidor, ja jag är en sån som kollar Google hela natten när jag inte kan sova av smärtan.

Men dagen gick och jag hade fortfarande så fruktansvärt ont i magen så mamma ringde 1177 vid fem-tiden och hon skällde ut oss som stannat hemma så länge och det var raka vägen till akuten.

IMG_7417

Vid 19.05 ungefär blev jag inkallad till undersökning där de tog blodprover och urinprov. Sen fick jag en säng i en korridor där inne på akuten, jag som trodde jag skulle få något utskrivet och sen åka hem igen..

Vid 22 kom läkaren äntligen och tog lite prover och klämde på magen (ja aj) Fick sedan remiss till Gyn samma kväll (natt) och fick vänta på att bli transporterad. Runt 23.30 fick jag komma till Gyn och de tog prover för att se så äggstockarna såg bra ut och livmodern med, då jag har endometrios. Men allt såg perfekt ut så det kunde vi utesluta. Blev nerrullad igen och fick vänta på vad som skulle hända härnäst.

IMG_7418

Vid 00-00.30 fick jag fler smärtstillande och även dropp isatt. Nu blev det mer åt operera hållet än att faktiskt åka hem. Och jag var livrädd som ni kan tänka er för jag trodde detta skulle ta 30 min ca.

Vid ca 01 fick jag åka till röntgen för att kolla så jag inte hade något elakartat där nere, dvs cancer. Men det var cleant, hade ingenting förutom lite svullna körtlar som är naturligt vid inflammation.

Runt 01.30 berättar läkarna att jag har en sänka på 110 (den ska ligga på 10 i vanliga fall så väldigt hög) och kirurgen ville skicka iväg mig på operation direkt! Dock fanns det inga platser kvar på natten så de valde att ha kvar mig på observation över natten och se hur det blev, bättre eller sämre. Isåfall skulle jag ha legat i operationssalen just nu i skrivandets stund.

IMG_7420

Vid efter 02 hade transporten tagit oss till rummet vi skulle sova i, vuxenkirurgiska var fullt så jag hamnade på barnkirurgiska. Man får nämligen vara där tills man är 20 så det var perfekt. Fick en skön säng och lyckades få några timmars sömn.

Vid 07.30 kom de och tog blodprover igen och kollade lite, var fortfarande osäkert om jag skulle opereras så fick ingen mat eller dricka. Jag och mamma låg på rummet och kollade mobil, tv och pratade i flera timmar tills läkaren kom igen vid efter 12 och kände på magen och berättade att mina värden har blivit bättre och att operation inte längre är aktuellt! Så de kom in med först yoghurt och sen en matbricka med jättegod wok och blåbärspaj.

IMG_7422 IMG_7423

Inte världens bästa bilder men detta var mitt senaste dygn, och nu har jag ”bedrest” till att bara ligga och ta det lugnt. Har fortfarande inflammation nämligen i blindtarmen så den måste få gå ner av sig själv. Min superkropp arbetar för fullt med att bryta ner inflammationen så jag kan må bättre. Tack kroppen!!

Vilken tur att jag sjukanmälde mig igår, tänk att jobba med en inflammerad blindtarm. Inte skönt alls!!